Uniliinan valinta

Trikoinen käy ympäri vuoden

Ohut trikoinen uniliina ja pelkkä vaippa kesäpäiviin

Villainen uniliina kevääksi, syksyksi ja talveksi

 

Apua, Uniliinoja löytyy vaikka mitä. Miten ihmeessä osaan valita oikein?

Älä hätäänny suotta. Valintaopas on tehty sinua varten, jotta osaat valita oikeanlaisen Uniliinan vauvallesi.  Mollavauva auttaa myös valitsemisen vaikealla tiellä: myymälässä, sähköpostitse tai soittamalla 0456029101 / Satu.

Kesävauva

Kesällä pikkuiselle tulee helposti kuuma. Voit hyvin laittaa vauvan Uniliinaan pelkkä vaippa yllään. Kesäksi kuumille ilmoille sopii päiväksi trikoinen Uniliina ja illan viiletessä voi käyttää myös bambujoustofroteista tai villaista. Helteisenä päivänä voi trikoinenkin kapalo olla liikaa. Ohuet trikoiset Uniliinat sopivat parhaiten kuumaan kesään. Trikoinen Uniliina vastaa trikoista paitaa ja potkuhousuja. 

Kevät- / Syksyvauva

Voit valita sisäkäyttöön trikoisen, jos kotona on lämmintä tai olet valmis pukemaan Uniliinan alle lämmikettä tarpeen mukaan. Jos haluat käyttää Uniliinaa muuallakin kuin kotona, ilman lisälämmikettä, tai teillä on kotona vilpoisempaa, niin valitse villainen, joustofroteinen tai bambujoustofroteinen Uniliina. 

Talvivauva

Talvivauvalle käy samat materiaalit kuin kevät/syksyvauvalle. Trikoinen käy siis sisäkäyttöön. Villaista Uniliinaa voi käyttää myös villavaatteiden korvikkeena, jos toppapuku on pientä kokoa (vauvallesi mitoitettu, ei äitiyspakkauksen toppapuku). Sinun tulee huolehtia, ettei vauva pääse “valumaan/tipahtamaan” toppapuvun sisään! 

Koko

Uniliinan pienintä kokoa voi käyttää keskosesta noin 2-3 kk:n ikään asti. Kaikki muut paitsi keskikoko kategoria ovat pientä kokoa.

Keskikoinen Uniliina on tarkoitettu vauvoille, jotka painavat vähintään 4,6 kg, mutta mieluummin kuitenkin vähintään 4,9 kg tai ovat yli 57 cm pitkiä. Keskikokoiset Uniliinat löydät erillisestä kategoriasta: keskikoko. Siellä ovat esillä kaikki materiaalit mitä keskikokoa on tällä hetkellä satavilla.

Tilauksesta valmistetaan vieläkin isompia Uniliinoja, kutsumme niitä isoiksi uniliinoiksi. Niiden koko räätälöidään aina tilanteen ja tarpeen mukaan.

Harva vastasyntynyt on syntyessään yli 5kg, joten jos olet raskaana ja hankit uniliinaa syntymätömälle vauvallesi, valitse pienin koko. Vaikka vastasyntyneesi painaisi 4,5 kg jo syntyessään, hän on kuitenkin hyvin pieni ja olemukseltaan erilainen, joten keskikokoinen Uniliina on liian iso. 

Lue lisää

Kuvat & tarinat

Olipa kerran Instragramissa

Olipa kerran® on Mollavauvan oma tuotemerkki. Tutustu ja ihastu!

@olipakerran.fi
Instagram did not return a 200.