Käyttö & Pesu

Onko imetystyynyn käyttö rakettitiedettä? Mitenkäs tämä kapistus oikein pestään?

Rentoa imettämistä

Varpaat kiipeilee ja käsi puristelee tissiä. Nyt on hyvä olo. Ruoka maittaa ja sitä myös selkeästi hyvin tulee.

Imetystyynyn käyttö

Imetystyynyn sisäpussin toisesta sakarasta löydät vetoketjun, jonka kautta voit vähentää tai lisätä styroksraetta. Ole hyvä ja huomioi, että rae on juoksevaa ja sähköistä.

Kun saat imetystyynyn käsiisi se voi tuntua liian täydeltä. Ota täytettä pois haluamasi määrä ja laita ottamasi rakeet talteen. Älä hävitä niitä, tarvitset niitä myöhemmin!

Aikaa myöten imetystyynyn rakeet menevät kasaan ja tyyny tuntuu liian tyhjältä. Ota tällöin esiin talteen laittamasi rakeet ja lisää ne takaisin tyynyyn, niin tyyny toimii taas.

Rakeen poisottoon ja lisäämiseen löydät pesuohjeen viimeisestä kappaleesta hyvän vinkin.

Vapaus valita

Imettää voi melkein missä asennossa tahansa. Voit imettää vaikka päälläsi, mutta kuten kaikki ymmärtävät jotkut asennot ovat helpompi kuin toiset. Keskitymme siis yleisimpiin imetysasentoihin ja jätetään guruilu jokaisen omalle kontolle. 

Alussa imetys voi tuntua rakettitieteeltä, mutta ei huolta. Apua ja tukea on saatavilla! 

Perinteistä tyyliä

Tämä on varmaankin se kaikista perinteisin imetysasento, eli istutaan johonkin, tyyny syliin ja vauva rinnalle.

Polvien päällä

Tässä on jo enemmän haastetta, mutta tämä mallimme erityinen suosikki. Jalat sängylle myös, eli polvien päällä imetys.

Puoli- istuva

Puoli-istuva asento kutsuu äitejä, joiden häntäluu on hellänä synnytyksen jäljiltä. Kun istua ei voi, niin kokeile onnistuisiko tämä. Muista hyödyntää tyynyjä, siirtelemällä niitä saatat löytää asennon jossa pystyt olemaan.

Makuultaan

Toinen hyvä asento häntäluu ongelmaisille äideille on (puoliksi) makuultaan imettäminen.

Imetystyynyn Pesu

Päällinen:
40-60 asteen konepesu, rumpukuivaus sallittu, 3 pisteen silitys.

Sisäpussi rakeineen:
Suosittelemme pesemään esim. vauvan ammeessa, jossa on muutama tippa vauvan shampoota. Ripustuskuivaus. Sujuu helposti ja näppärästi.

Sisäpussi ilman rakeita:
40-60 asteen konepesu, rumpukuivaus sallittu, 3 pisteen silitys. Tämä on hankalampi tapa, sillä sinun tulee tyhjentää rakeet tyynystä pois ja silloin ne tuppaavat karkaamaan sinne sun tänne.

Vinkki:
Kasaa rakeet tiputtamalla isoon kattilaan tai kippoon. Kerää yli menneet talteen! Tarkista että sisäpussi on tyhjä rakeista ja laita se koneeseen. Sisäpussin kuivuttua voit täyttää sen taas rakeilla. Ota muovinen limupullo ja leikkaa sen pohja irti. Avaa korkki ja laita pullonsuu sisäpussin aukosta sisään. Voit laittaa vetoketjua kiinni, niin täyttäminen sujuu helpommin. Kaada pulloon aina lisää raetta esim. mukilla. Sulje lopuksi vetoketju ja katso ettei rakeita jää vetoketjun ulkopuolelle. Valmista tuli. Nyt ei muuta kuin päällinen päälle.

Lue lisää

Olipa kerran Instragramissa

Olipa kerran® on Mollavauvan oma tuotemerkki. Tutustu ja ihastu!

@olipakerran.fi
Instagram did not return a 200.