Miksi imetystyyny?

Imetystyynyn tarkoitus on auttaa sinua nauttimaan pienestä elämän ihmeestä minkä olette maailmaan saattaneet.

Molemmilla hyvä asento

Äidillä hyvä tuki imetystyynystä. Vauvan pää ja vartalo ovat suorassa linjassa äitiin päin.

Imetystyyny on arjen pelastaja

Imetystyynyä käyttäessä pystyt rentouttamaan käsivartesi, hartiasi ja niskasi imettämisen tai pulloruokinnan aikana. Tunnet olosi vähemmän kireäksi ja vauvakin vaistoaa sen. Maito heruu helpommin kun äiti on rento. Kun imetys sujuu voi keskittää voimavaroja muihin haasteisiin ja keskittyä nauttimaan imetyksen iloista. Ehkäpä miehellekin voidaan suoda ylimääräinen hymy jossakin välissä.

Rento äiti – maito heruu helpommin

Imetystyyny pysyy hyvin paikallaan ja muotoutuu helposti vauvan alla hänen asentonsa mukaan. Vauva makaa tyynyllä tukevasti juuri oikealla korkeudella ja Sinä pystyt rentouttamaan käsivartesi, hartiasi ja niskasi imettämisen tai pulloruokinnan aikana. Rentoutuneena myös maitoa heruu helpommin.

Rinta tyhjenee tasaisemmin

Imetystyynyn leveä muoto mahdollistaa sen, että vauvan imetysasentoa ja -suuntaa voi vaihdella tyynyllä. Siten rinta tyhjenee tasaisemmin ja vauva tottuu vaihteleviin syöntiasentoihin.

Kiinnitysvyö pitää tyynyn paikallaan Tyyny istuu hyvin

Kätevä säädettävä kiinnitysvyö äidin vartalon ympäri mahdollistaa imetystyynyn parhaan istuvuuden erikokoisilla äideillä.

Imetystyynyä voi käyttää myös muussakin kuin imettämisessä

Imetystyynyä voi käyttää odotusaikana levätessä ja nukkuessa jalkatyynynä sekä istuessa helposti kipeytyvän selän tukena.

Lapsen kehittyessä imetystyynyä voi käyttää tukityynynä lapsen selän takana hänen opetellessaan istumaan. Imetystyyny toimii myös pulkassa pulkassa selkätukena.

Imetystyynyä voi käyttää myös sohvatyynynä, niskatukityynynä,  lukutukena sylissä tai seläntakana sohvalla istuttaessa. Matkustettaessa imetystyynyä voi käyttää niskatyynynä tai pöydän vastikkeena sylissä.

Delfiini-päällisellä perinteinen imetystyyny muuntuu myöhemmin kätevästi ihastuttavaksi lapsen leluksi. Delfiinillä on lapsiystävälliset turvasilmät. Delfiini toimii luonnollisesti myös imetystyynynä. 

Äitien kertoma huomautus: Kädet vapautuvat käyttäessäsi imetystyynyä!

Tämä on siis vertauskuvallinen sanonta. Sinun tulee huolehtia ettei vauva tipahda tyynyltä ja ettei hän tukehdu rintoihisi jos toinen lapsi tule aiheuttamaan hämminkiä…

Käytännössä pystyt todennäköisesti imetyksen jo sujuessa kaivamaan puhelimesi ja vastaamaan siihen sen soidessa. Vaikka toinen kätesi vapautuisikin, niin pysythän paikallasi, rentoudut ja ihailet vauvaasi! Teillä ruokaillaan nyt ja tarkoitus ei ole että puhelin tippuu vauvan päähän! Syökää rauhassa, seurustelkaa ja puhu vasta sitten puhelimessa. Kännykästä löytyy myös äänetön tila.

Lue lisää

Olipa kerran Instragramissa

Olipa kerran® on Mollavauvan oma tuotemerkki. Tutustu ja ihastu!

@olipakerran.fi
Instagram did not return a 200.