Sairaalassa

Ensi hetkistä lähtien Uniliinassa maailmaan tutustuen

Pienin sormin tunnustellen… isäkin on sairaalassa

Uniina mukaan sairaalaan

Uniliinan voit ottaa mukaan sairaalaan. Muista siis pakata se ajoissa synnytyssairaalaan lähtevään kassiin. Uniliinaa voi käyttää keskosestä lähtien.

Tässä muutama kuva vauvoista sairaalassa Uniliinaa hyödyntäen.

Ensi hetket äidin iholla

Pikkuinen on päässyt ihokontaktiin äidin iholle heti syntymän jälkeen. Rauhoitutaan ja kuunnellan äidin sydämenlyöntejä. Nautitaan äidin suomasta lämmöstä sekä kuunnellaan tuttuja ääniä – Äiti ja isähän ne siinä ovat.

Vauva avaa hetken kuluttua silmänsä ja aloittaa maailmaan tutustumisen. Pian on ensi imetyksen hetki. Vauva avaa ja sulkee nyrkkejä, lipoo kielellään ja vie nyrkin suuhunsa imeäkseen sitä. Pian vauva alkaa nostella päätään ja etsiä rintaa. Ensi-imetys on käsillä.

Vaatetta päälle, Uniinaan kääräisy ja takaisin äidin kainaloon

Hellä pesu ja vaatetta päälle. Nyt on aika päästä ensi kertaa Uniliinaan. Vauvalla voi olla yllään esim. vaatteet, Uniliina ja peittokapalo. Kätilö avustaa isää pesussa ja pukemisessa.

Isän sylissä

Kun äitiä paikkaillaan on Isän sylissä turvallista olla. Isä tutustuu lapsensa kasvoihin ja helpotus onnellisesta lopusta alkaa näkymään. Ihanaa saada oma pieni rakas syliin.

Kätilön hellässä huomassa onnistuneen synnytyksen jälkeen

Kiitos ihanalle Jorvin kätilölle mahtavasta täydellisesti sujuneesta poliklinisesta synnytyksestä. Kuvan oton jälkeen vauva perheineen suunnisti kotiin 6 tunnin kuluttua syntymästään.

Osastolla hoitopöydällä

Jatkamme elämää toisen vauvan syntymämatkallaan. Osastolla voi rauhassa harjoitella kapalointia Uniliinalla. Mukana on syytä olla opasvihkonen. Piipahtaa voi aina myös Uniliina infon sivuilla katsomassa kapalointiohjetta.

Elämää osastolla äidin ja isän kanssa

Äidin olo voi olla heikko ja alapää kipeä. Istuminen hankalaa. Vauvan Uniliinaan kietaiseminen helpoittaa pukemista ja ihokontaktin toteutumista. Isäkin osallistuu kapalointiin ja pääsee nauttimaan sen tuomista eduista. Koko perhe on läsnä. Uniliina on koko perheen kapistus.

Äidin sylissä

Vauva alkaa hermostumaan. Alkaa olla aika avata Uniliina ja asettaa vauva äidin ihoa vasten. Se auttaa vauvaa imemään ja maitoa herumaan reippaammin. Vauvan lisätessä maidontuotantoa imemällä useammin ja pidempään kuin normaalisti, toteutat ihokontaktin helposti kapalon avulla. Vauva kapaloidaan vaippasiltaan ja imetettäessä kapalo avataan. Uniliina on nopeampi ja lempeämpi kuin hihojen ja lahkeiden pujottelu.

Vieraiden sylissäkin voi Uniliinassa piipahtaa

Uniliinassa on mukava kölliä ja vaihtaa syliä kun vieraita piipahtaa käymässä katsomassa uutta elämän ihmettä.

Lue lisää

Olipa kerran Instragramissa

Olipa kerran® on Mollavauvan oma tuotemerkki. Tutustu ja ihastu!

@olipakerran.fi
Instagram has returned invalid data.