Uniliina- opas auttaa sinua valitsemisen vaikealla tiellä

Matka kohti sujuvaa kapalointia alkakoon

Kapalointi UNILIINALLA ei vaadi ammattitaitoa

Valmistettu Suomessa

Mollavauvan kaikki Uniliinat on suuniteltu ja valmistettu Suomessa. Uniliinan kankaat ja muut materiaalit tulevat EU:n alueelta.

Lisää Mollavauvasta

Oletko raskaana, juuri synnyttänyt, väsynyt äiti, perheen miespuolinen henkilö vai etsitkö lahjaa ystäväsi pian syntyvälle lahjalle?

Toivotamme sinut tervetulleeksi Uniliina opas sivuille. Näiden sivujen tarkoitus on tutustuttaa sinut tarkemmin Uniliinan saloihin. Uniliina on uuden ajan easy-kapaloliina. Sen on suunnitellut maallikko ja kätilö, ja sillä kapaloidaan kuten kätilöt, mutta maallikon ymmärryksellä. Uniliina palvelee koko perhettä. Kun piltti nukkuu hyvin, koko perhe saa mahdollisuuden kunnon yöuniin. 

Suosittelemme että tutustut kaikkiin kohtiin Uniliina oppaassa. Tästä on hyvä aloittaa:

Uniliina auttaa vauvaperheitä nukkumaan

Uniliina rauhoittaa perhe- elämää. Vauvan nukkuessa koko perhe saa levättyä. Kaikki jaksavat paremmin. 

Uniliina on moderni, joustava versio kapalosta. Se ei ahdista, vaan vauva pystyy liikuttamaan jäseniään halutessaan. Se on aivan erilainen, kuin vanhanajan kapalot. Joustavaa kangasta on vain siellä missä sitä tarvitaan. Sen tarranauha helpottaa kiinni pysymistä ja mahdollistaa sopivan koon erikokoisille vauvoille. Uniliinalla kapalointi onnistuu ensikertalaiselta.

Kapaloinnin hyödyt

Kapalo tuo turvallisuuden tunteen, se toimii ikään kuin kohdun jatkeena. Se rauhoittaa tutkitusti sydämen sykettä, vähentää itkuisuutta ja pidentää syvänunen määrää. Kapalointi ja selällään nukuttaminen pienentävät kätkytkuoleman vaaraa. Kapalo auttaa nukahtamisvaiheessa, myös omassa sängyssä, tuoden turvaa ja rajoja isoon maailmaan.

Vauva säpsähtelee usein hereille, jolloin kädet heilahtavat ylöspäin ja jopa naamalle. Uniliina estää käsiä heilahtamasta holtittomasti, jolloin uni todennäköisemmin jatkuu keskeytyksettä. Vauva nukkuu kerralla pidempään ja syvempää unta. Hän jaksaa olla rinnalla kauemmin virkeämpänä.

Säännöllisesti käytettynä Uniliina luo unirutiinin, eli toimii merkkinä lapselle- nyt nukutaan. Usein vauva rentoutuu jo kapaloidessa. Vauvan voi siirtää sänkyyn vielä hereillä ollessaan. Näin hän oppii nukahtamaan helpommin myös itsenäisesti. Kapaloinnin voi hyvin aloittaa vielä nelikuisen levottomiin öihin. Usein vauvasta itsestään huomaa milloin kapaloa on tarpeeton, tällöin se voi jäädä turvarätiksi rauhoittaen läsnäolollaan ja tutulla tuoksullaan.

Kapalosta äidin iholle!

Ihokontaktissa vauvan iho pääsee äidin ihoa vasten. Se auttaa vauvaa imemään ja maitoa herumaan reippaammin. Vauvan lisätessä maidontuotantoa imemällä useammin ja pidempään kuin normaalisti, toteutat ihokontaktin helposti kapalon avulla. Vauva kapaloidaan vaippasiltaan ja imetettäessä kapalo avataan. Uniliina on nopeampi ja lempeämpi kuin hihojen ja lahkeiden pujottelu.

Vaatetus kapaloidessa

Voit kapaloida hupullisen-, huputtoman- tai puolikapalon. Hupullinen kapalo rauhoittaa, mutta on huomattavasti lämpimämpi. Sitä ei suositella käytettäväksi perhepedissä tai kovin kuumalla ilmalla. Vauva voi olla vaippasiltaan Uniliinassa etenkin kesällä tai voit pukea alle normaalit vaatteet. Vaatteiden määrä riippuu huoneen lämpötilasta, Uniliinan materiaalista ja vauvasta itsestään. Seuraa vauvan sopivaa lämpötilaa niskasta. 

Kapalointi on helppoa

Jokaisella on oma käsiala kapaloidessa. Uniliinalla kapalointi on hyvin yksinkertaista ja nopeaa. Levitä Uniliina, aseta vauva sen päälle. Vie vauvan kädet vatsalle. Aseta oikea leveä reuna vauvan yli vartalon alle napakasti. Sama vasemmalle reunalle. Laita jalat sammakkoasentoon ja nosta helma ylös. Jos helma tulee kasvojen päälle, taita ylimääräiset ylhäältä. Kiinnitä tarra selkäpuolelta. Kapalo on valmis. Myös iseiltä ja isovanhemmilta luonnistuu kapalointi. Uniliina on koko perheen kapistus!

Uniliina koot ja materiaalit

Olemme erilaisia, vauvamme ovat eri kokoisia, eri ikäisiä ja me äidit tykkäämme erilaisista asioista. Asuinolosuhteemme ja erilaiset elämäntilanteemme erovat toisistaan. Tästä syystä meillä on useampi materiaali ja kokoja tarjolla.

Alla näet eriteltynä kaikki mallit ja niiden erityispiirteet. Mikäli sinulla herää kysyttävää soita 0456029101, niin selvitetään asia yhdessä.

3 kokoa

Pieni, keskikoko ja iso.

Uniliinan pienintä kokoa voi käyttää keskosesta noin 2-3 kk:n ikään asti. Kaikki muut paitsi keskikoko kategoria ovat pientä kokoa.

Keskikoinen Uniliina on tarkoitettu vauvoille, jotka painavat vähintään 4,6 kg, mutta mieluummin kuitenkin vähintään 4,9 kg tai ovat yli 57 cm pitkiä. Keskikokoiset Uniliinat löydät erillisestä kategoriasta: keskikoko. Siellä ovat esillä kaikki materiaalit mitä keskikokoa on tällä hetkellä satavilla.

Tilauksesta valmistetaan vieläkin isompia Uniliinoja, kutsumme niitä isoiksi uniliinoiksi. Niiden koko räätälöidään aina tilanteen ja tarpeen mukaan.

Harva vastasyntynyt on syntyessään yli 5kg, joten jos olet raskaana ja hankit uniliinaa syntymätömälle vauvallesi, on syytä harkita pienintä kokoa. Vaikka vastasyntyneesi painaisi 4,5 kg jo syntyessään, hän on kuitenkin hyvin pieni ja olemukseltaan erilainen, joten keskikokoinen Uniliina on liian iso. 

 

Trikoo Bambu Villa Keskikoko

Trikoo

Laadukas, pehmeä, mutta napakka trikoo

Materiaali 95% puuvilla 5% elastaani  –  92% puuvilla 8% elastaani

Trikoot valmistetaan EU:n alueella

Saatavilla olevat kuosit

Bambu

Bambu on ekologinen kasvi, sen kasvattaminen ja jalostaminen ei saastuta luontoa. Lisäksi loppuun kuluneen bambukankaan voi kompostoida. Bambukangas on itsessään antibakteerinen ja silkinpehmeä, suorastaan ylellisen tuntuinen.

Bambu- Uniilna pitää vauvan viileänä lämpöisenä päivänäkin ja lämmittää miellyttävästi ilman viiletessä. Bambuista ei voi käyttää kuitenkaan helteellä. Bambuinen on loistava kevään ja syksyn Uniliina. 

Bambu – uniliinat valmistetaan bambujoustofroteesta, joka valmistetaan Suomessa Orneuleen tehtaalla.

Bambujoustofroteen materiaali: 82% bambuviskoosi, 18% polyester

Saatavilla olevat bambu- kuosit Keskikoko

Villa

Merinovillakangas on itsessään antibakteerinen ja silkinpehmeä, suorastaan ylellisen tuntuinen. Villa- uniliinat valmistetaan värjäämättömästä kotimaisesta merinovillainterlockista, jonka valmistaa Orneule. Merinovillakangas pitää pienimmänkin vauvan lämpöisenä hiostamatta. Merinovillainen UNILIINA soveltuu hyvin myös VVV-käyttöön, eli uniasuksi vaipattomille vauvoille. 

Saatavilla olevat kuosit

Lue lisää

Kuvat & tarinat

Usein kysyttyä

Olipa kerran Instragramissa

Olipa kerran® on Mollavauvan oma tuotemerkki. Tutustu ja ihastu!

@olipakerran.fi
Instagram has returned invalid data.